PULVERLACKERING & PLASTBELÄGGNING

I vår pulverlack på Verkstadsgatan 2 arbetar vi med både pulverlackering och termoplastbeläggning på metall. En order kan omfatta tusentals mindre detaljer lika väl som ett fåtal stora detaljer.

Pulverlackering är en miljövänlig och effektiv metod som ger ett mycket hållbart färglager. När egenskaperna man får vid traditionell pulverlackering inte räcker, kan termoplasternas unika egenskaper vara ett bättre alternativ. Termoplasten är överlägsen i vissa miljöer där kraven är stora beträffande beständighet, utseende, yta, hygien, med mera. Mest förekommande pulver är Rilsan@ PULRON och PLASCOAT.

Vi har två separata appliceringsstationer, två eluppvärmda ugnar och en lack-conveyor.

Detaljen kan vara upp till 2,5 x 1,0 x 1,0 m. (L x B x H) med en max vikt på ca. 50 kg.

I kammarugnen, som står i golvnivå, klara vi skrymmande och tunga detaljer med mått på upp till 4,0 x 2,4 x 1,8 m. (L x B x H).

ELECTROSTATSPRUTNING

Pulvret sprutas genom ett munstycke med hög elektrisk potential. På så sätt blir pulvret elektriskt laddat och fäster på metallytan. Därefter tillsätts värme som får pulvret att smälta ut till en jämn yta. Beläggningstjockleken är mellan 70 – 150 µ.

VIRVELSINTRING

Detaljen upphettas och doppas i det fluidiserande pulverkaret. Vid en viss temperatur smälter plasten och åstadkommer en vidhäftande ”film” som belägger ytan.
Beläggningstjockleken är mellan 200 – 1 000 µ.

MINI/MAXICOATING

För rätt typ av små detaljer är den processtyrda, helautomatiska Minicoat och Maxicoat-linen den mest effektiva metoden. Beläggningstjocklek är mellan 100 – 250 µ.

Lectus Produktion förvärvade Berghs Plastbeläggning 2016.